Robotik Ofis

Robotik Süreç Otomasyonu veya RPA aracı, iş ortamlarında tekrar eden ve manuel görevleri otomatikleştirmek için özel botları kullanan bir yazılımdır. Bu RPA araçları sayede çalışanlar zamanlarını artık daha önemli ve stratejik görevlere ayırabiliyor.

RPA yazılımları, insan bilgisayarda yaptıkları işlemleri taklit ederek ERP gibi çeşitli sistemlerle etkileşimde bulunur. Belirli görevleri yerine getirmek için önceden tanımlanmış kurallar ve komut dosyaları yardımıyla süreçleri kolaylaştırıp, insan hatalarını azaltırken verimliliği artırırlar. Bu da daha iyi bir müşteri deneyimi, daha düşük operasyonel maliyetler ve daha fazla üretkenlik anlamına gelmektedir.

Piyasada birçok farklı RPA aracı bulunuyor, bu sebeple ihtiyaca en uygun olanı seçmek önemli.


1. UiPath

UiPath


[ Ayrıca bakınız: RPA Firmaları ]


Kullanım kolaylığı ve çok çeşitli sistemlere entegrasyon yeteneği nedeniyle UiPath birçok kuruluş tarafından yaygın olarak benimsenmiştir. UiPath RPA aracı sayesinde işletmeniz, veri çıkarma ve süreç otomasyonu gibi manuel ve tekrarlayan görevleri otomatikleştirebilir.

Sürükle ve bırak arayüzüne ve önceden oluşturulmuş konektörlere dayalı olarak kullanılan bu RPA aracı fazla teknik bilgi gerektirmeden kolay bir şekilde işleri otomatikleştirmeye olanak tanıyor.

UiPath, kullanımı kolay, sürükle ve bırak arayüzü, önceden oluşturulmuş konektörler ve çeşitli sistem ve uygulamalarla entegrasyon gibi çeşitli avantajlara sahiptir. Ayrıca masaüstü, veri ve süreç otomasyonu için kapsamlı bir özellik paketi sunar.


2. Blue Prism

Blue Prism

Son derece güvenli ve ölçeklenebilir bir diğer mükemmel RPA aracı olan Blue Prism ile son derece karmaşık iş süreçleriyle gayet kolay bir şekilde başa çıkmak mümkün. RPA araçları arasında Blue Prism'in en önemli yönlerinden biri ise yönetişim ve güvenliğe verdiği önem. Bu özelliği sayesinde özellikle finans kuruluşları ve kamu kurumları tarafından daha çok tercih ediliyor.

Görsel süreç tasarım arayüzü, robotik işletim modeli ve merkezi yönetim ve izleme gibi bir dizi kullanışlı özelliğe sahiptir. Blue Prism'i kullanarak, işletmenizde birden fazla sistem, uygulama ve platformdaki süreçleri otomatikleştirerek, önemli operasyonel verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayabiliyorsunuz.

Blue Prism, güvenlik odaklı, karmaşık iş süreçleri için ölçeklenebilir bir platform ve görsel süreç tasarım arayüzü, robotik işletim modeli ve merkezi izleme gibi bir dizi avantaja sahiptir.


3. Automation Anywhere

Automation Anywhere

Önde gelen bir RPA platformu olan Automation Anywhere kuruluşların tekrarlayan ve manuel görevleri otomatikleştirmelerine yardımcı olan bir yazılım aracıdır. Masaüstü, veri ve süreç otomasyonu için kapsamlı bir dizi özellik sunduğundan işletmenizin operasyonlarını oldukça kolaylaştırır.

Bilişsel akıllı süreç otomasyonu ve yeni durumları öğrenip adapte olabilen botlar gibi bazı faydalı özelliklere sahip olan Automation Anywhere sayısız avantaja sahiptir. Bu özellikler, şirketinizin geleneksel RPA araçlarının üstesinden gelemeyeceği görevleri ve süreçleri otomatikleştirmesini sağlar.

Automation Anywhere'in başlıa avantajı arasında bilişsel otomasyon ve botlar gibi akıllı RPA özelliklerinin güçlü bir script dili ve hazır konnektörlerin yanı sıra gelişmiş analitik ve raporlama yetenekleri de yer alır.


4. WorkFusion

WorkFusionWorkFusion, görsel bir süreç tasarım arayüzü, makine öğrenimi algoritmaları ve güçlü bir komut dosyası dili de dahil olmak üzere kapsamlı bir dizi özellik ve yeteneğe sahip. Bu özellikler sayesinde, şirketinizde birden fazla sistem ve platforma dağılmış görevleri otomatikleştirmek kolay bir hal alıyor.


[ Ayrıca bakınız: ]


WorkFusion'ın en belirgin özelliği ise makine öğrenimi yetenekleri. RPA araçları arasında WorkFusion, verileri analiz etmek ve verilerden bilgi elde etmek üzere makine öğrenimi algoritmalarından yararlanarak kuruluşun karmaşık ve büyük miktarda veriye dayalı süreçleri otomatikleştirmesini sağlamaktadır. WorkFusion ayrıca şirket içi veya bulut gibi esnek kurulum seçenekleri de sunmaktadır.

WorkFusion'ın en önemli artıları arasında, ML algoritmaları kullanan yapay zeka destekli bir RPA platformu, sezgisel bir arayüz ve gelişmiş analitik ve raporlama yetenekleri de yer alır.


5. Inflectra Rapise RPA Aracı

Rapise Inflecta RPAInflectra Rapise, web ve masaüstü uygulamalarının işlevsel ve regresyon testleri için özel olarak tasarlanmış bir test otomasyon aracıdır. Bu güçlü araç, kullanıcıların gelişmiş programlama becerilerine ihtiyaç duymadan otomatik testleri kolayca oluşturmasına ve yürütmesine olanak tanıyan bir test komut dosyası motoru da sunuyor. Rapise, web tarayıcıları, masaüstü uygulamaları ve mobil cihazlar da dahil olmak üzere geniş bir teknoloji yelpazesi üzerinde çalışabilmekte.

Rapise, kullanıcıların test edilen uygulamanın GUI öğeleriyle etkileşime girerek testleri otomatikleştirmelerine olanak tanıyan nesne tanıma teknolojisine de sahip. Aynı zamanda, veri odaklı ve anahtar kelime odaklı test yaklaşımlarını destekleyerek büyük test senaryo setlerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini de kolaylaştırır.

En dikkat çekici avantajları arasında nesne tanıma teknolojisi bulunmaktadır. Inflectra Rapise, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olup nesne tanıma teknolojisi dahil olmak üzere birden fazla teknolojiyi destekler.


6. MS Power Automate

MS Power Automate RPADaha önceleri Microsoft Flow olarak bilinen bulut tabanlı bir RPA aracı olan Power Automate, Microsoft araçları ve bulut hizmetleriyle entegrasyon, sezgisel bir arayüz ve önceden oluşturulmuş konektörler gibi çeşitli avantajlara sahiptir. Ayrıca, kullanıcı dostu ve erişilebilir bir arayüze sahiptir.

Power Automate, Office 365, Dynamics 365 ve SharePoint gibi diğer Microsoft ürün ve hizmetleriyle sorunsuz bir şekilde entegre olduğu için önemli bir avantaja sahiptir.

Bu entegrasyon, şirketlerin farklı platformlardaki süreçleri otomatikleştirmelerine yardımcı olur. Power Automate, bulut tabanlı bir RPA aracı teknolojisi,

Microsoft ofis otomasyonu araçları ve bulut hizmetleriyle entegrasyon, sezgisel bir arayüz ve önceden oluşturulmuş konektörler gibi çeşitli avantajlara sahiptir.


7. Kofax RPA Aracı

Kofax RPAKofax RPA, web kazıma ve görüntü tanıma yetenekleri sunan son derece esnek bir araçtır. Görsel süreç tasarım arayüzü, kod yazmaksızın kolay görev otomasyonu sağlayarak kullanıcıların verimli bir şekilde çalışmasına olanak tanır. Ayrıca, RPA performansını izlemek ve bilgie dayalı kararlar almak için gelişmiş analitik ve raporlama yetenekleri de sunmaktadır.

Yukarıda da bahsedildiği gibi Kofax, büyük ölçüde esnek bir yapıya sahiptir. İşletmelerin mevcut BT altyapılarındaki görevleri ve süreçleri otomatikleştirmelerine yardımcı olmak için diğer sistemler ve uygulamalarla entegre bir şekilde çalışır. Ayrıca, düzenlemeye tabi sektörlerde faaliyet gösteren şirketler için önemli olan güvenlik özellikleri ve uyumluluk desteği sağlar.

Kofax'ın öne çıkan avantajları arasında esnek RPA aracı olması ve web kazıma ile görüntü tanıma gibi çeşitli yeteneklerin yanı sıra gelişmiş analitik ve raporlama yetenekleri yer almaktadır. Kofax ve benzerleri ile yapılan RPA çözümü örnekleri için tıklayın.


8. NICE RPA Aracı

Bize ulaşın

Bilgi almak için:


NICE RPARobotik Süreç Otomasyonu (RPA) araçları arasında NICE, gelişmiş analitik ve raporlama yetenekleri sunan ve iyi ölçeklenebilen bir platformdur. Şirketlere, özellikle ERP ve CRM olmak üzere çeşitli sistemler ve uygulamalar bağlamında yer alan görevleri ve süreçleri otomatikleştirmelerine olanak tanır. Sezgisel bir arayüze ve önceden oluşturulmuş konektörlere sahip olan NIC, kapsamlı teknik bilgi olmadan çeşitli rutin işleri otomatikleştirmeye olank tanıyor.

NICE, NICE Engage ve NICE Perform gibi diğer NICE ürünleriyle sorunsuz bir şekilde entegre olabildiğinden mevcut BT altyapılarındaki süreçleri otomatikleştirme olanağı da sunmaktadır.

Platformun avantajları arasında farklı sistemler ve uygulamalar arasında görevleri ve süreçleri otomatikleştirme yeteneği bulunmaktadır.

Ayrıca, görsel süreç tasarım aracı sayesinde kod yazmaya gerek olmadan görevleri otomatikleştirmek de  mümkün.

Diğer NICE ürünleriyle entegrasyon ve son derece iyi ölçeklenebilen yapısı da RPA araçları arasında NICE'ı öne çıkaran özellikleri arasında göze çarpıyor.


9. Pega Robotic Automation

Pega Robotic Process AutomationDüşük kodlu bir RPA aracı olarak öne çıkan Pega Robotic Automation mevcut sistemlere kolayca entegre edilebiliyor. Zengin özelliklere sahip olan bu RPA platformu otomatikleştirilebilecek süreçleri belirleyip önceliklendirme yeteneğine de sahip. Akıllı otomasyon özellikleri, makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak daha doğru ve daha hızlı karar vermeye olanak tanımaktadır.

Pega Robotik Otomasyon, sağlam güvenlik önlemleri ve şifreleme gibi özelliklerin yanı sıra eski sistemlerden bulut tabanlı çözümlere kadar çeşitli sistemlere ve araçlara entegre edilebildiğinden dijital dönüşüm için önemli bir role sahiptir.

Düşük kodlu bir RPA aracı olması, eski sistemlere ve bulut tabanlı çözümlere entegre edilebilmesi ve çeşitli güvenlik seviyelerini Pega Robotik Otomasyon'un avantajları arasında sayabiliriz.


10. Robomotion RPA Yazılımı

Robomotion RPA Robotik Süreç Otomasyonu AracıGünümüzde iş dünyası, sürekli değişen talepler ve artan rekabetle birlikte hızlı, etkili ve verimli bir şekilde çalışmayı gerektiriyor. İşte tam bu noktada, Türkiye kökenli ancak uluslararası alanda faaliyet gösteren Robomotion'un uygun fiyatlı ve güçlü RPA (Robotic Process Automation) araçları devreye giriyor. Robomotion, iş süreçlerinizde hızlı ve etkili otomasyonlar elde etmek isteyenler için kullanımı kolay bir RPA platformu sunuyor. Robomotion'un sunduğu temel özellikler arasında şunları sayabiliriz:

1. Robomotion Çoklu Görev İcra Yeteneği

Robomotion'un robotları, aynı anda birden fazla otomasyon dizisini yürütebilme yeteneğine sahip. Bu sayede, iş süreçlerinizi daha hızlı ve etkili bir şekilde yönetebiliyorsunuz.

2. Sınırsız Dallanma

Robomotion'un RPA aracının çoklu dallanma yeteneği, bir robotla sınırsız sayıda statik veya dinamik yan dallar oluşturmanıza olanak tanır. Bu özellikse, görevleri daha iyi organize etmenize ve verimliliği artırmanıza yardımcı oluyor.

3. Ölçeklenebilir Performans

Robotlarınızın performansını, ana bilgisayar ortamının kaynaklarının tam gücünden yararlanarak ölçeklendirebilirsiniz. Aynı donanımı kullanarak görevleri 10 kat daha hızlı tamamlayabilirsiniz.

4. Doğrudan Robot Etkileşimi

Robomotion, robotlarınızla doğrudan etkileşime izin veren arayüzler sağlar. Robomotion Assistant ile herhangi bir otomasyonu etkileşimli bir sohbet robotuna dönüştürebilir, Robomotion Forms ile veri toplayabilir ve web üzerinden otomasyonları tetikleyebilirsiniz.

5. Güvenli Veri Şifrelemesi

RPA araçları arasında Robomotion, uçtan uca veri şifrelemesi ile veri güvenliği sağlar. Bu ise, otomasyon verilerinizi güvende tutmanıza yardımcı olur.

6. Çeşitli Çalışma Ortamlarına Uygun RPA Aracı

Robomotion RPA aracı, Linux, MacOS ve Windows altında çalışabilen bir Robotik Süreç Otomasyonu sunar. Bu sayede üretkenliği ve karlılığı artırabilirsiniz.

Robomotion RPA Yazılımı7. Bulut Tabanlı Robomotion Çalıştırma

Robomotion, Cloud Run özelliği ile robotlarınızı bulut üzerinde çalıştırma imkanı sunar. Pay-per-Use modeli ile sadece kullandığınız bulut dakikaları için ödeme yaparsınız.

Robomotion'un sunduğu bu özelliklerle iş süreçlerinizi hızlandırabilir, verimliliği artırabilir ve maliyetleri düşürebilirsiniz. Hemen Robomotion'un fiyatlandırma sayfasına giderek hesap oluşturun ve uygun fiyatlı RPA çözümleriyle işinizi otomatikleştirmeye başlayın. Robomotion, deneyimli RPA uzmanlarından oluşan bir ekiple size destek sağlayarak iş süreçlerinizi daha etkili hale getirmenize yardımcı olacaktır.

 


RobotikOfis'i takip edeyim

Select Language

RPA Feed 2

Besleme bulunamadı.

Bize ulaşın

Firmanızda hangi süreçlerin otomasyona uygun olduğunu öğrenmek için firmanızın web sitesini bize bildirerek kısaca "Şirketimize uygun RPA çözümleri hakkında bilgi almak istiyorum." diye email atmanız yeterli:

Sayfayı Paylaşayım